Home PageTratamente NaturisteTRATAMENT ULCER GASTRIC, DUODENITA

Ulcer Gastric

Diagnosticul ulcer gastric se manifesta printr-o eroziune intr-un segment al mucoasei digestive care penetreaza musculara mucoasei, in mor tipic acesta se dezvolta in ulcer gastric sau ulcer duodenal. Aproape toate ulcerele au drept cauza infectia cu Helicobacter pylori sau administrarea de AINS.

Simptomele la ulcer gastric includ senzatie de arsura epigastrica, si durere care se remite la ingestia de alimente.

Ulcerul poate avea diametrul de la citiva mm la cm, pot aparea la orice virsta, chiar si la copii, dar sunt mai frecvente la virsta a doua.

Protocol-Ulcer-Gastric-Gastrita-www.bestfarma.roCu citiva ani in urma se credea ca alimentele condimentate sau stressul ar determina ulcerul peptic, astazi este demonstrat ca consumul de AINS si infectia cu H.pylori sunt in realitate cauza.

Ulcer gastric

Simptomele ulcerului gastric nu sunt aceleasi la toti bolnavii, citeodata ingestia de alimente exacerbeaza durerea, mai ales in ulcerele pilorice. Adesea se asociaza cu simptome de obstructie: balonare, greata, varsturi, cauzate de edemul si cicatrizarea ulcerelor.

Ulcer duodenal

Acesta tinde sa produca o durere mai severa, aceasta este absenta dimineata la trezire dar apare la prinz. Este ameliorata de ingestia de alimente, dar reapare la 2-3 ore dupa masa.

Durerea care trezeste bolnavul din somn nosptea este des intilnita, si sugestiva pentru ulcerul duodenal. La nou-nascuti, perforatie si hemoragia este comuna si prima manifestare clinica.

Ulcerul apare ca urmare a unui dezechilibru în balanța dintre factorii protectori ai mucoasei stomacului (mucus, bicarbonați) și cei agresivi (secreția acidă, pepsină, acizi biliari, consumul de alcool, unele medicamente precum aspirina, etc.).

Simptomele cele mai frecvente sunt crampele dureroase care apar în zona stomacului, dar pot să iradieze în spate sau spre partea dreaptă a abdomenului. Durerile au periodicitate dublă:

  • „mica periodicitate”, durerile apărând la aproximativ patru ore după masă;
  • „marea periodicitate”, durerile apărând în perioade de crize primăvara și toamna

Cel mai bun examen pentru depistarea și stabilirea tipului de ulcer este endoscopia gastro-duodenală, care poate fi efectuată în secțiile de gastroenterologie ale spitalelor

TRATAMENT ULCER GASTRIC NEPERFORAT, DUODENITA, GASTRITA

Se administreaza timp de15-30 zile.

De preferat se vor consuma pe perioada protocolului 2 paharele pe zi de suc proaspat din varza alba.

Cititi mai multe despre ulcer gastric aici

Tags: ,

Lăsa un Răspuns