Home PageTratamente NaturisteTRATAMENT TOXOPLASMOZA

Toxoplasmoza este una dintre cele mai frecvente infecţii parazitare, fiind produsă de protozoarul Toxoplasma gondii, care la om se manifestă sub 2 forme: congenitală şi dobândită. Toxoplasmoza se transmite pe cale digestivă (consumul de carne insuficient tratată termic, consumul de alimente contaminate cu oochişti de toxoplasmă cum ar fi legume nespalate bine), prin apa nefiltrata corespunzator, fie prin contactul cu excremente de pisici parazitate (prin folosirea de mâini murdare), sau pe cale aeriană (aer contaminat) sau pe cale transplacentară (dacă infecţia survine în perioada sarcinii), prin transfuzii ci sânge infectat, sau transplant de organe.

Ciclu-Infectie-Toxoplasmoza-www.bestfarma.roMulţi dintre nou-născuţii cu toxoplasmoza nu au semne precoce de infestare cu toxoplasmă, însă, mulţi medici recomandă oricum tratamentul antibiotic…. Toxoplasmoza dobândită este de multe ori latentă şi asimptomatică, iar când se manifestă are următoarele simptome: mărirea ganglionilor cervicali, axiali, inghinali, febră, dureri musculare, cefalee (dureri de cap), greata,, iritaţie pe piele sub forma unei urticarii sau manifestări oculare precum vedere în ceaţă, ochi roşii. Formele grave de toxoplasmoza apar de obicei la organisme cu imunitate compromisă. (Conf. dr.Carmen-Michaela Creţu, medic primar boli parazitare şi tropicale)

Protozoarul gondii se multiplica asexuat la nivel celular formand pesudochisturi. Ulterior, pseudochisturile se pot calcifica in organele interne.

Domnul Profesor Mencinicopschi Gheorghe, directorul Institutului de Cercetatari Alimentare, considera ca in Romania toxoplasmoza este subdiagnosticata si datorita procentului mare de oameni care traiesc in zone rurale, cu expunere mare la parazit, este foarte probabil ca incidenta expunerii la parazit si a imbolnavirilor sa fie foarte mare.

Analize medicale: In principiu trebuie determinat daca este prezenta toxoplazmoza cand la analizele imunologice rezulta Anticorpii IgG negativ si IgM pozitiv.

TRATAMENT TOXOPLASMOZA

Tratamentul urmareste distrugerea protozoarului, eliminarea chisturilor calcificate concomitent cu refacerea si intarirea sistemului imunitar

  • ARTEMISININ (1-1) intre mese pe stomacul gol
  • ULEI DE OREGANO 6 picaturi de 5-6 ori pe zi sublingual
  • ASTRAGALUS 9000 4/zi (2-2) pe stomacul gol intre mese
  • SUPER IMMUNE 4/zi (2-2) pe stomacul gol intre mesele principale timp de 7 zile urmat de 2/zi (1-1). (Nu se consuma lactate sau grasimi animale cel putin 1 ora inainte si dupa administrare)

Cititi mai multe despre toxoplasmoza aici.

Tags: ,

Lăsa un Răspuns