Home PageTratamente NaturisteTRATAMENT TIROIDA (HIPOTIROIDISM)

Tiroida este o glanda endocrina, de forma unui fluture, care cantareste mai putin de 30 grame si este situata la baza gatului. Hipotiroidismul este o afectiune caracterizata printr-un deficit de hormoni tiroidieni.  Glanda tiroida secreta triiodotironina (T3) si tiroxina (T4), care regleaza metabolismul, controleaza temperatura corpului, influenteaza ritmul cardiac, etc. si calcitonina, un hormon care regleaza cantitatea de calciu din organism.

scan-trarament-tiroida-www.bestfarma.roSecretia de tiroxina si de triiodotironina este controlata de glanda hipofiza si de hipotalamus. Acesta actioneaza asupra hipofizei, determinand-o sa secrete un hormon numit tireostimulina hipofizara (TSH). Secretia de TSH depinde de nivelul de tiroxina si de triiodotironina din sange.

Daca glanda tiroida nu mai secreta hormoni in cantitata suficienta -afectiune numita hipotiroidism, metabolismul devine lent, iar functiile organismului sunt incetinite.

Hipotiroidismul este cea mai frecventa afectiune tiroidiana, aproximativ 10% din femeile cu varste peste 65 ani prezentand simptomele acestei afectiuni. Mai rar, hipotiroidismul apare si la persoanele tinere. Hipotiroidismul infantil se caracterizeaza printr-un retard de crestere si prin tulburari ale dezvoltarii psihologice. Cu ajutorul unui tratament precoce, aceste simptome pot fi reduse.

Hipotiroidismul netratat la adulti, poate duce la complicatii multiple, incluzand pericardita (acumularea de lichid in jurul inimii) si cresterea nivelului de colesterol si trigliceride (care creste riscul pentru boli ale arterelor coronare si pentru accidente vasculare cerebrale). Hipotiroidismul grav poate duce la complicatii serioase (coma mixedematoasa). Daca tiroida netratata se amelioreaza sau se agraveaza, depinde de etiologie si varsta.

TRATAMENT TIROIDA (HIPOTIROIDISM)

Se administreaza cate un tronson de 1 luna dupa care se refac analizele. Se repeta daca este nevoie.

Cititi mai multe despre hipotiroidism aici.

Tags: ,

Lăsa un Răspuns