Home PageTratamente NaturisteTRATAMENT STEATOZA HEPATICA (Ficat Gras)

Steatoza hepatica este o boala a ficatului, caracterizata prin acumulare de grasimi in celulele hepatice (hepatocite). “Ficat gras” sau “ficat marit” sunt termenii uzual folositi de medici in raport cu pacientii lor. Steatoza hepatica este cea mai frecventa patologie hepatica, cu incidenta mica in tarile cu nivel economic scazut si frecventa mare in tarile industrializate. In SUA, 25% din populatie sufera de steatoza hepatica.

Pricipalele cauze care determina steatoza hepatica sunt alcoolismul, obezitatea, diabetul zaharat, cresterea trigliceridelor si/sau colesterolului sanguin (hiperlipoproteinemie) , dar si unele medicamente administrate pe termen lung cum ar fi hormonii corticoizi si estrogeni.

Steatoza-Hepatica-Ficat-Gras-www.bestfarma.roSimptomele in steatoza hepatica avansata sunt: astenie fizica (lipsa de putere), oboseala, somnolenta postprandiala, dureri sau disconfort in epigastru (in capul pieptului) sau in hipocondrul drept (in dreptul ficatului), balonari abdominale etc.

Steatoza hepatica se diagnosticheaza de catre medicul specialist sau medicul de familie dupa un consult clinic competent cu anamneza amanuntita, examen ecografic abdominal si profil biologic hematologic, biochimic si imunologic, alte investigatii, pentru excluderea altor hepatopatii mai grave: ciroza hepatica, cancer hepatic, metastaze hepatice, hepatite virale, hepatite toxi-nutritionale sau autoimune, afectiuni biliare sau pancreatice.

În cazul în care steatoza hepatica nu este tratată corespunzător, iar bolnavii nu îşi schimbă în bine stilul de viaţă şi cel alimentar (renunţând la alcool şi alimente grase), evoluţia acestei boli poate fi foarte gravă. Dacă se continuă consumul de alcool, leziunile produse ficatului progresează, studiile arătând că unul din cinci bolnavi de ficat gras evoluează spre etape mai grave precum steato-hepatita sau hepatita acută etanolică (manifestată prin febra, icter, chiar hemoragie digestivă şi ascită – lichid în burtă). De asemenea, la o treime din bolnavii de steatoză poate apărea fibroza ficatului, iar dintre bolnavii cu fibroză jumătate se îndreaptă spre ciroză.

TRATAMENT STEATOZA HEPATICA (Ficat Gras)

Durata tronson: 30 zile

Cititi mai multe despre steatoza hepatica aici.

Tags: ,

Lăsa un Răspuns