Home PageTratamente NaturisteTRATAMENT SCLEROZA LATERALA AMIOTROFICA

Scleroza Laterala Amiotrofica este o afectiune care duce la distrugerea invelisului protector al nervilor (mielina). Acelasi fenomen se petrece si in Scleroza Multipla (in placi). Similaritati mari sunt si cu boala Lyme (Borelioza). Scleroza laterala amiotrofica este cauzata de bacterii sau virusi cu inducerea unui atac autoimun, rezultand in inflamarea si distrugerea mielinei.

Scleroza-laterala-amiotrofica-www.bestfarma.roScleroza laterala amiotrofica (SLA, maladia Lou Gehrig, maladia Charcot) este o maladie caracterizata prin pierderea progresiva a fortei musculare asociata cu modificarile tonusului muscular, atrofie musculara si tulburari comportamentale. Scleroza laterala amiotrofica face parte din grupul maladiilor neuronului motor, în care se mai includ atrofia musculara progresiva (AMP), scleroza laterala primara (SLP) si paralizia bulbara progresiva (PBP). Scleroza laterala amiotrofica este datorata mutatiilor în gena Cu/Zn superoxid dismutaza 1 (SOD 1). Scleroza laterala amiotrofica a fost descrisa pentru prima data de catre neurologul francez Jean-Martin Charcot în 1869, fapt pentru care în Franta este cunoscuta ca maladia Charcot.

TRATAMENT SCLEROZA LATERALA AMIOTROFICA

PROTOCOL DE BAZA (poate dura 4-6 luni)

Durata protocol intre evaluari neurologice: 60 zile

PROTOCOL REFACERE dupa stoparea sau incetinirea bolii (Durata 4-6 luni)

Regim alimentar: 

  • Consum de carne exclusiv peste in cantitate moderata. Cat mai putin gatit.
  • Fara prajeli. Fara alimente semi-preparate.
  • Legumele si vegetalele cat mai putin gatite (de preferinta la abur) presarate cu Ulei de masline extravirgin
  • Se consuma multe sucuri de legume si fructe
  • In cadrul regimului alimentar se mai pot administra ca adjuvante; ENZIME DIGESTIVE COMPLEX (2/zi intre mese pe stomacul gol) si LIVER (1/zi, seara la culcare)

Cititi mai multe despre Scleroza Laterala Amiotrofica

Tags:

Lăsa un Răspuns