Home PageTratamente NaturisteTRATAMENT SARCOIDOZA (GRANULOMATOZA)

Sarcoidoza

Sarcoidoza este o boala inflamatorie cronica care se caracterizeaza prin prezenta unor granuloame, motiv pentru care boala mai poarta si denumirea de granulomatoza. Granuloamele se formeaza prin activarea sistemului imunitar. Terapia pentru Sarcoidoza se axeaza pe modularea sistemului imunitar, eliminarea nodulilor si eliminarea inflamatiei.

Sarcoidoza este o afecţiune granulomatoasă, multisistemică, de etiologie neprecizată, ce afectează, în special, adulţii tineri şi persoanele de vârstă mijlocie. Sarcoidoza este o boală sistemică ce afectează mai multe grupe de organe. Mult timp, boala a fost cunoscută sub denumirea de boala Besnier-Boeck-Schauman.

Poate fi afectat orice organ, mai frecvent apar afecţiunile pulmonare, leziunile oculare şi leziuni ale pielii. Mai pot fi afectate ficatul, splina, ganglionii limfatici, glandele salivare, inima, sistemul nervos, muşchii, oasele şi alte organe. La majoritatea bolnavilor nu este necesară instituirea tratamentului sistemic, maladia involuând, adesea, spontan, mai ales la cei careprezintă eritem nodos.

Sarcoidoza este însoţită de aparitia unor zone de inflamaţie, numite granuloame, în mai multe organe, inflamaţia din sarcoidoză reprezintând răspunsul organismului uman la anumiţi factori declanşatori. Sarcoidoza apare preponderent între 20 şi 40 ani, în special la femei şi nu este contagioasă.

Evoluţia sarcoidozei trece prin trei faze: o alveolită limfocitară şi macrofagică prin aflux de celule din periferie, o fază granulomatoasă şi o fază de fibroză. Ceea ce frapează de obicei este discreţia semnelor clinice şi importanţa leziunilor radiologice.

Tratament Sarcoidoza www.bestfarma.roLa debut, sarcoidoza este asimptomatică, descoperirea făcându-se întâmplător cel mai adesea, după o radiografie pulmonară. Este urmată apoi de manifestări generale nespecifice precum: febră, dureri musculare, oboseală, scădere ponderală, durere toracică, tuse, sufocare,mărirea ganglionilor interni (din vecinăatatea plămânilor) şi externi (de la gât sau de la subraţ), apariţia de pete la nivelul gambelor (eritem nodos), dureri şi umflături la nivelul încheieturilor,lăcrimare, roşeaţă, înceţoaşarea vederii. Sarcoidoza oculară poate evolua spre cataractă, glaucom sau chiar dezlipirea de retină şi pierderea vederii.

Cele mai frecvente boli care trebuie diferenţiate de sarcoidoză sunt: limfoamele, cancerele, tuberculoza ganglionară, anevrismele vaselor mari, fibroza pulmonară idiopatica, pneumoconiozele (boli profesionala de plamani), tuberculoza pulmonară, neoplasmele primare sau metastatice, leucemiile.

TRATAMENT SARCOIDOZA (GRANULOMATOZA)

Se va administra urmatorul Protocol timp de minimum 2-3 luni sau pana la remisia granuloamelor

  • EDTA 2/zi (0-0-2) ambele seara, pe stomacul gol cu 30-40 minute inainte de culcare
  • SERRA PLUS 6/zi (3-3) pe stomacul gol, intre mese timp de 5 zile dupa care reduceti doza la 4/zi (2-2)
  • BIOPIPERINA 2/zi (1-1) impreuna cu SERRA PLUS
  • SUPER IMMUNE 4/zi (2-2) pe stomacul gol, intre mese. Nu se consuma grasimi aniumale si lactate minimum 1 ora inainte si 1 ora dupa administrare

Cititi mai multe despre sarcoidoza aici.

Tags: ,

Lăsa un Răspuns