Home PageTratamente NaturisteTRATAMENT BOALA LYME- Borrelia burgdorferi

Boala Lyme (borrelia sau borrelioza) este o boală infecțioasă produsă de o bacterie (Borrelia burgdorferi sau Borrelia garinii, ori Borrelia afzelii), transmisă omului prin înțepătura de căpușă (nu toate căpușele sunt purtătoare ale bacteriei Borrelia).

Numele de Borrelia burgdorferi sensu lato (adică „în sens larg”) este generic, putând fi vorba de una sau mai multe tulpini de Borrelia burgdorgferi implicate în infecție. Lyme mai este supranumită și „boala cu 1000 de fețe” din pricina faptului că, afectând întregul organism, simptomele ei mimează pe cele ale altor boli; reacția individuală față de agentul patogen este foarte diferită de la om la om, de aici și multitudinea de manifestări.

Despre Borrelia

Infecția este sistemică, afectează întregul organism și parcurge 3 stadii mai mult sau mai puțin distincte:

  • Stadiul 1: Eritemul cronic migrator (ECM) — borrelioza Lyme începe de obicei cu o leziune tegumentară caracteristică, eritem cronic migrator (stadiul 1).
  • Stadiul 2: Infecție diseminată — după mai multe zile până la săptămâni, spirochetele se pot răspândi prin sânge spre alte organe din corp.
  • Stadiul 3: Infecție persistentă — luni până la ani mai târziu pot apărea semnele unor complicații grave.

Boala Lyme-Borrelia-muscatura-www.bestfarma.roSe poate defini un nucleu comun de simptome, valabil pentru toți pacienții, în rest, fiecare pacient reacționând diferit, în funcție de foarte mulți parametri: vechimea bolii, numărul de agenți patogeni care au provocat infecția, caracteristicile proprii ale sistemului imunitar al individului etc.

Borrelioza sau boala Lyme este o boala infectioasa articulara, neurologica si cardiaca, al carei agent este o bacterie din familia spirochetelor, Borrelia burgdoferi. Borrelia burgdoferi este transmisa omului prin intepatura unei capuse infectata cu Borrelia.

Infectia afecteaza puternic sistemul imunitar putand conduce la efecte auto-imunitare cu afectarea muschilor si/sau a articulatiilor (Artrita Lyme). Alte efecte ale boli se manifesta prin afectarea sistemului nervos.

Tratamentul clasic consta in administrarea de antibiotice (dar numai bine specializate). Tratamentul alternativ constand in anti-bacteriene, imuno modulatoare si Imunoglobulina G (IgG). Imunoglobulina G este un anticorp produs in respunsul imunitar secundar. IgG se poate atasa de patogeni precum virusi, bacterii sau fungusi, protejand organismul impotriva acestora prin aglutinare si imobilizare

Durata Protocolului se va stabili in functie de raspunsul pacientului si de analizele de sange pentru a determina prezenta anticorpilor specifici borreliozei (IgM si/sau IgG)

TRATAMENT BOALA LYME- Borrelia burgdorferi

Cititi mai multe despre Borelia aici

Tags: , , , ,

Lăsa un Răspuns