Home PageArticoleDespre antioxidanti si colesterol

Modul de abordare al tratamentelor alternative utilizind suplimente nutritive este intr-un fel, foarte asemanator cu abordarea unui regim alimentar variat. Precum un regim alimetar rezumat la citeva produse de baza poate nu conduce la o nutritie adecvata a organsmului, tot asa administrarea cu indaratnicie a numai citorva suplimente nutritive nu va rezolva decit partial afectiunile pentru care ne tratam.

Regula generala de aplicat este “COMBINA SI VARIAZA INTELIGENT GAMA SUPLIMENTELOR NUTRITIVE”

Sa luam un caz, spre exemplu lupta contra radicalilor liberi. Exista sute de radicalii lberi diferiti care ne otravesc organismul. Exista zeci de suplimente nutritive denumite “antioxidanti”. Nu exista insa un antioxidant “universal 100%” pe care daca il adminstram reusim sa eliminam toti radicalii liberi. Diferitele suplimente nutritive care au rol antioxidant actioneaza fiecare efficient impotriva unor anmite tipuri de radicali lberi dar nu a tuturor. De aceea, se recomanda sa combinam antioxidantii pentru a acoperi o gama cat mai larga de radicali liberi. Multe persoane (de multe ori la indicatia chiar a unui medic, spunem noi un medic, poate mai putin informat”) se reduc la a lua spre exemplu doar Vitamina E sau Vitamina C. Pe cind Vitamina E (din surse naturale, nu de sinteza) este un antioxidant binecunoscut si eficient, ea nu este nici pe departe “universala”. Recent s-a constatat ca o combinatie sinergistica construita din vitamiele A, C si E (denumita si “ACE”) este mult mai eficienta decit doar Vitamina E sau C sau A luate separat.

Mai mult, s-a descoperit ca o anumita forma a Vitaminei C care a si fost patenata si denumita “EsterC” (derivata din ascorbat de Calciu) este net superioara traditionalei vitamine C (acid ascorbic) deoarece este perfect absorbabila, nu ataca mucoasa stomacala si intestinala si mai aduce in plus si un aport de calciu in organism. Recent s-au desoperit insa noi substante antioxidante cu spectru larg cum ar fi “xantonele” care se extrag din pericarpul de Mangosteen (Garcinia Mangostana). S-a mai constatat ca antioxidantii intrati in singe “obosesc” si devin ineficienti dar un aport de Acid Alfa Lipoic le rejuveneaza si le aduce din nou la parametrii functionali, efectiv recilindu-le.

Au aparut de asemenea antioxidanti care actioneaza mai puternic in zona unor organe specifice de ex: Coenzima Q10 pentru inima si system circulator, Zeazanthin pentru retina ochiului, Eyebright (din componenta produsului “Healthy Vision”) pentru capilarele ochiului, Catehinele (din Extractul de Ceai Verde) cu spectru larg si cu precadere pentru sistemul imunitar, Acidul Elagic ataca in special zonele cu cancer incipient, etc. Bioflavonoizii (Rutin, Quercitin, Bioflavonoizi Citrici) tintesc in special in zona capilarelor, deci a sistemului circulator periferic. Au aparut noi formulatii antioxidante si Provita Nutrition le-a si introdus, cum ar fi: Super OPC-7 si Mangosteen pulbere solubila. Deci, pentru a ne asigura ca atacam in toate directiile trebuie sa combinam sau cel putin sa alternam diferitii antioxidanti.

O alta afectiune care afecteaza grav milioane de oameni: colesterolul. Tratamentele medicale conventionale constau in substante de sinteza care trateaza simptomul fara a merge la radacina problemei (reglarea metabolismuli). Mai mult, aceste medicamente de sinteza induc dependenta si totodata au efecte secundare nedorite. De exemplu, multi pacienti se imbolnavesc de diabet zaharat in urma tratamentului de durata.

Exista de asemena riscul unei dereglari hormonale prin afectarea nivelelor testosteronului si a estrogenului (acesti hormoni esentiali sunt sintetizati de catre organism tocmai din colesterol. De fapt, existenta unui colesterol mai ridicat in singe nu este asa de periculos precum este depunerea acestuia pe peretii sistemului circulator si blocarea circulatiei sanguine. De aceea, abordarea alternativa a tratarii hipercolesteromiei implica trei etape: Curatirea peretilor sistemului circulator, reglarea mecanismului metabolizarii colesterolului si mentinerea efectelor obtinute. In acest sens se recomanda tratarea in doua etape plus follow-up-ul:

  1. In cazul existentei calcefierilor (Arterioscleroza): Eliminarea depunerilor de calciu pe peretii sistemului circulator cu EDTA sau prin Procedura “CHELATIN-Forte” (aceasta Procedura Esentiala elimina de fapt depunerile de calciu pe care colesterolul adera si de asemenea aduce si colesterolul fie la nivelul optim fie foarte aproape de acesta).
  2. In cazul detectarii de depuneri de colesterol pe peretii arteriali (Ateroscleroza) se administreaza formula de curatire arteriala Formula FLOW.
  3. Reglarea mecanismului metabolizarii colesterolului si aducerea acestuia in limite normale concomitent cu eliminarea depunerilor de colesterol de pe artere se face administrand Formula FLOW. Asociati Formula FLOW + EDTA pentru a realiza o curatire completa a sustemului cardio-vascular.
  4. Urmati cu o cura de 1-2 luni cu 1500mg/zi de Niacin -Inositol* (inositol hexaniacinat sau hexanicotinat) :1 tableta de 500mg inositol hexaniacinat luata de 3 ori pe zi cu un pahar de lapte sau cu mincare.

Pentru mentinerea colesterolului in limite nomale dupa tratament sau preventiv pentru cei predispusi: luati 2-3 capsule pe zi de POLICOSANOL sau COLESTATIN

 

*NOTA: nu luati alte forme de Niacin in aceste doze. Inositol hexaniacinat/hexanicotinat este singura forma de Niacin care nu afecteaza ficatul.

NOTA: Pe perioada terapiei alternative se recomanda stopeaza administrarii oricaror alte medicamente de reglare a colesterolui

Lăsa un Răspuns